Netto premies lastig voor veel intermediairs

donderdag, 3 juni 2010

Ruim de helft van het intermediair heeft inmiddels naast provisie ook andere vormen van beloning ingevoerd. Nu blijkt dat er problemen zijn met de omschakeling, vooral bij het maken van afspraken met aanbieders. Van de tussenpersonen werkt nog 44% uitsluitend op provisiebasis; van hen denkt 35% binnen drie jaar andere beloningsvormen te introduceren. Daarbij wordt vooral gedacht aan abonnementen. De meeste ondervraagden denken dat de klant nog niet klaar is voor het betalen van een uurtarief. Het onderzoek is gehouden onder 1.400 financiële dienstverleners, van wie 65% als intermediair werkt.

Hier speelt Dazure op in, door beide varianten aan te bieden. Namelijk de Dazure Goedidee risicoverzekering (met provisie) en de Dazure risicoverzekering Goudidee
(zonder provisie). Zij staan achter een vrije keuze voor de klant.


Bij Dazure zien ze geleidelijk een verschuiving van GoedIdee naar GoudIdee. Ongeveer de helft van de afgesloten verzekeringen in de maand mei waren al provisieloos.

Dazure, dat eerder de markt betrad met de innovatieve GoedIdee Nabestaandenverzekering, heeft nog meer vernieuwende oplossingen in voorbereiding. Het betreft onder meer een klantgerichte woonlastenbeschermer en een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Aldus Dazure bij de toelichting op de samenwerking met haar nieuwe volmachtpartner Verzekerings Combinatie Nederland (VCN) onder de naam VCN Dazure.


Risicoverzekeringen vergelijken zonder provisie

« Terug naar nieuwsoverzicht